Rein Thijssen

 

Ik neem je even mee terug naar begin 2019. Ik werk al ruim 20 jaar bij een groot bedrijf en ik word boventallig.
Ik heb een gezin met vier kinderen, een huis, vaste lasten. Wat zijn de financiële consequenties? Hoe zullen ze thuis reageren en wat zullen mijn ouders zeggen want die vinden een vaste baan zo belangrijk. Gelukkig heb ik hier wel eens bij stil gestaan en voel ik geen grote paniek maar er is wel onzekerheid.

En nu?
Ik heb nog 4 maanden uitwerktijd en wat wordt mijn volgende stap? Zal ik wel een eigen bedrijf opzetten en heb ik wel voldoende talenten? Ik besluit de tip van mijn vader te volgen: ‘als je het niet weet, doe even niets’. Mijn hersenen draaien ondertussen overuren en toch zegt mijn hart: ‘heb vertrouwen’; een strijd die ik wel herken. Een tijd later komt er meer rust.

Even terug in de tijd: een van mijn hobby’s is veel informatie te bekijken en te bestuderen, vooral op het gebied van gezondheid, voeding, andere zienswijzen, maar ook oude wijsheid. Dit doe ik al zolang ik me kan herinneren. Hierdoor krijg ik steeds weer nieuwe inzichten, kennis, waardoor mijn status quo verandert.
Ik ben meer dan 15 jaar actief met yoga, ken de kracht van ademhalings technieken, ik heb meerdere kernmeditatie cursussen gevolgd en ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn.

Dus wat vind ik nu belangrijk? Dit zijn kwalitatieve een-op-een gesprekken, vitaal zijn en preventief werken aan je gezondheid. Hoe kan ik dit nu omzetten in een goede opleiding? En dat blijkt niet zo moeilijk te zijn: ik ga een Leefstijlcoach opleiding volgen.

Daarnaast heb ik het gevoel dat ik nog iets moet gaan doen maar ik weet niet wat. Een paar weken later ben ik op het werk en het is rumoerig in onze kantoortuin. Ik besluit mijn oortjes in te doen en muziek te gaan luisteren. Na een paar nummers komt ‘de circle of live’ van de Lion King en het voelt als een signaal waar ik iets mee moet gaan doen maar ik heb geen flauw idee wat. Ik laat het maar even rusten.

Een week later kijk ik op de site van Sensi en daar is een lezing te vinden met de naam ‘The circle of live’. Ik vertrouw op het signaal wat ik heb gekregen terwijl ik vroeger over deze keuze zou gaan nadenken en het dan niet zou doen. Dus ik heb me opgegeven voor deze opleiding. Voor beide opleidingen ben ik gecertificeerd.

Eigenlijk kun je zeggen dat het pad wat ik doorlopen heb, precies goed is geweest om deze verandering nu door te zetten. 

Een aantal kernwoorden die bij mij passen zijn: Vrijheid, Gezondheid, Balans, Evenwaardigheid, Behulpzaam, Optimistisch, Enthousiast en Vriendelijk.

Het ideaal beeld voor mij is een mens in harmonie met zichzelf en zijn omgeving. Ik schud je graag wakker zodat je werkt aan jouw vitaliteit en je zelfkennis toeneemt.

Als je mij zou kennen zou je weten:
* ik praktisch ben ingesteld
* ik me lekker voel in de natuur
* dat ik gecharmeerd ben van natuurlijke geneeswijze
* ik elke dag ademhalingsoefeningen en de Zonnegroet (yoga) doe
* ik houd van een goed gesprek
* ik me verdiep in oude wijsheden
* dat ik een helikopter view heb
* dat ik elke ochtend met onze hond Maui wandel
* ik geniet van de zon, elke jaargetijde
* ik elk jaar een paar keer naar zee ga
* dat ik graag op vakantie ga in de bergen

Wil jij direct naar de kern van je klachten, je vitaliteit verhogen of je zelfkennis vergroten, dan ben jij bij mij op het juiste adres.

 Ik ga graag met jou op pad.