Er wordt veel over leefstijl gesproken en geschreven. Wat is een gezonde leefstijl? Een gezonde leefstijl is het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke , emotionele en sociale uitdagingen in het leven.

De laatste jaren is er veel veranderd in onze leefstijl. We zijn meer thuis gaan werken, de sociale kontakten en het bewegen/sporten staan onder druk.
Een aspect van leefstijl is bewegen. Bewegen is heel belangrijk maar wat is gezond bewegen? De Bewegingsrichtlijnen schrijft het volgende: minste 0.5 uur matig intensief bewegen per dag, en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier en bot versterkende activiteiten aanbevolen.
Ik hoor om mij heen wisselende verhalen: de een beweegt/wandelt meer (met zijn huisgenoten) en de ander beweegt minder.

Er gebeurd veel in Nederland en de wereld en dit kan je gemoed beïnvloeden. Andere aspecten van leefstijl zijn onder andere slaap en ontspanning, stress, tijd- en energie management. Dit zijn allen onderwerpen voor leefstijl coaching gesprekken.

Als laatste is voeding een belangrijk onderdeel van je leefstijl. Hierover is zoveel te zeggen dat ik het hier kort houd. Voeding is maatwerk. Ideaal is biologisch, vers en van het seizoen. Maar wat ook belangrijk is: zijn er voedingsmiddelen die je metabolisme verstoren. Ik ga voor je uitzoeken waar je allergisch of intolerant voor bent. Indien gewenst kan ik ook kijken hoe goed je immuunsysteem werkt en advies geven om dit te verbeteren.
Eigenlijk krijg jij bij mij een leefstijl plus behandeling omdat ik met mijn Sensi achtergrond extra technieken kan inzetten.

Ik help je graag bij het in kaart brengen van je leefstijl. Daarna bespreken we waar jij aan wilt gaan werken, zodat jij de eigen regie weer in eigen handen krijgt.