Wat was voor je de aanleiding om bij mij in behandeling te gaan?

De aanleiding voor mij waren mijn darmproblemen. Het feit dat ik op facebook, zag dat jij de mogelijkheid biedt om voedingsmiddelen te testen (Rein: voeding allergie meting), om te kijken om de darmen wat meer tot rust te krijgen.

 

Wat waren jouw ervaringen?

Ik kan het sowieso als heel positief benoemen. Het feit dat we zijn gaan kijken naar voedingsstoffen, waar ik dan beter of minder goed op reageer. Dat dat in beeld werd gebracht. Darmen is niet alleen de voeding, maar ook het gevoel. En vanuit de mogelijkheden die jij biedt, zijn we aan diepere lagen gaan werken. Dat doe jij op een hele veilige manier, een hele praktische manier, het lijkt net een puzzel met verschillende stukjes die je aan het leggen bent. Jij bent de regisseur in dat verhaal, en jij helpt mij om die puzzel te leggen. Met fysieke stukjes en mentale dingen die spelen en het is natuurlijk toch allemaal een geheel; het staat niet los van elkaar.

 

Wat waren de resultaten van de behandelingen, voor jou?

De resultaten waren sowieso een rustigere buik. Want ik heb met het voedingsadvies daadwerkelijk mijn voeding kunnen aanpassen en weet ik ook waar mijn buik ook minder goed op reageert. Want ik wist het wel met bijvoorbeeld die wijntjes die ik drink, en dat zijn er echt niet zo heel veel en daarvan voelde ik al , mmm dat valt eigenlijk niet zo lekker. En dat bevestigde jij ook in de testen, waardoor je toch een bepaalde houvast hebt om dat dan ook niet te doen. Het was dit weekend ook weer, er was een borreltje ergens en dan drinkt ik een klein beetje wijn, even mee en ik vul het aan met water en daarna ga ik gewoon op water over. En als ik test niet had gehad bij jou dan had ik het niet geweten, en had ik toch maar weer gedaan en niet helemaal geschakeld van oh misschien is het dan toch de alcohol die mijn buik niet zo goed doet. Dus daadwerkelijk minder buikpijn en inzicht in wat mijn lijf wel of niet verdraagt.

Maar het is breder getrokken want uiteindelijk hebben we het over meer dingen gehad waarvoor je me ook behandeld hebt; het reduceren van een stukje onzekerheid en angst. Dat is absoluut meetbaar en een gevolg van.
En ik ben ook terug in de versnellingen gegaan. Vanuit de vijfde , zesde versnelling bewust geworden dat je inderdaad terug kunt gaan in de versnelling, en het dus ook ben gegaan. Dat voel ik nog steeds. Ik heb hele specifieke keuze over de manier van werk en kan daar ook dicht bij mezelf blijven. Ik ben nog steeds in balans.

 

Waarom zou je mijn behandelingen aanbevelen aan iemand anders?

Jij bent een fijne vent. Ik kan wel inschatten of iemand anders past bij jou. En de mensen die dan een hulpvraag hebben die voelen zich net als ik heel veilig, gehoord, gezien en jij kunt de vertaalslag professioneel maken op wat voor vlakken jij daar iets kunt betekenen.

 

Als je kijkt naar de behandelingen wat was er speciaal , of een eyeopener voor jou?

De overbelasting, je liet dat heel duidelijk zien dat dat in mijn lijf was vast gaan zitten. En dat weet je wel, en dat besef je ook wel, meer met je verstand van ik heb wat klachten. Ik weet nog die sessie dat jij op bepaalde punten ging drukken (drukpuntmassage) en dit jij dat benoemde waar dat symbool voor stond , waar dat mee correspondeerde. En dat je zei als je zo doorgaat dan wordt er nog zieker van, dat is voor mij wel een echte eyeopener. Je duwde letterlijk op alle pijnpunten en die correspondeerde precies met wat er speelde en met mijn struggle. En dan is het net of de geest en het lichaam verbonden wordt en nu besef ik het, ik voel het en nou ga ik wat doen. Jij wist de koppeling te maken met de pijnpunten in mijn lijf.

De buik die gaf klachten en vanuit die buik werd duidelijk er zit een overbelasting. En de behandeling is dan op maat en dat je per keer bekijkt wat je nodig hebt. Het is geen standaard verhaal wat afgedraaid wordt: het is maatwerk!

Je hebt me een keer een behandeling gegeven, ik weet niet wat je toen gedaan hebt (Rein: stress release) dat ik een nog diepere ontspanning heb gehad dan wat ik ooit heb gehad. Nou dat ik echt zo iets had van woooww, ik was zo ontspannen, dat kan ik me eigenlijk niet herinneren dat ik ooit zo ontspannen ben geweest. Echt niet, ik heb wel eens massages gehad, maar nee niet op deze manier. Echt heerlijk.