Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren: de geboorte van ons eerste kind. Wat een wonder en hoe mooi om te zien. Ik werd geraakt door de zin: moeder en baby zijn één. De verbondenheid is groot. Later rond anderhalf komt de ik persoon tot ontwikkeling.
.
Wat je bij moeder en baby ziet, is ook tussen mens en dier terug te vinden; de verbondenheid. Het gebeurt vaker dat een huisdier de kwaal ‘overneemt’ van de baas. Er zijn ook voorbeelden van paard en ruiter: het paard wordt ziek en als de ruiter behandeld wordt, hersteld het paard. Ook tekenen van verbondenheid.
.

Het is ook dichter in huis te vinden en wel in het gezin. Soms vertonen kinderen gedrag wat weer een verwevenheid heeft met de ouders. Niet altijd even duidelijk te herkennen en misschien is de ouder niet op de hoogte dat dit zo kan doorwerken.
.

‘Als je de stenen op jouw levenspad niet opruimt, zullen je kinderen er over struikelen.” Surinaams spreekwoord.
.

Speciaal hiervoor heb ik een aanbieding: totaal 4 behandelingen van één ouder en één kind voor €400 (exclusief eventuele hulpmiddelen). De emotionele thema’s van beiden worden onderzocht en behandeld. Het kind kan ook een baby zijn.