Vegetarisch, flexitariër, veganistisch, vlees of plantaardig eten?

Vroeger at ik elke dag vlees want dat was toen normaal. Binnen ons eigen gezin zijn onze dochters begonnen met minder vlees te eten en dat brengt dingen in beweging. Beweging is altijd goed.
Als de verandering van binnenuit komt is goed want dan voel je wat je lichaam nodig heeft. Als de verandering komt vanuit het hoofd en of een trend die je gaat volgen, is het de vraag of het lichaam hierdoor sterker wordt, of juist verzwakt. Laat ik dit toelichten.

Als binnen het gezin een verandering in het eetpatroon ontstaat, is het de vraag of dit voor iedereen goed is. Jouw constitutie bepaalt of het goed is om vlees, vis, ei, of plantaardig te eten. De tweede vraag die beantwoordt kan worden is: hoeveel vlees, vis, ei is goed voor je?

Laatst heb ik in mijn praktijk een allergie / intolerantie meting gedaan. Deze persoon werd bijna altijd misselijk na het warm eten. Ik heb uitgemeten dat deze persoon 4 weken vlees moet laten staan. Haar klachten verdwenen bijna direct door het niet eten van vlees. Na de 4 weken mag ze weer af en toe kip of rundvlees.

Bij iemand anders wordt weinig of geen vlees meer gegeten. Voor de vrouw is dit vanuit haar constitutie prima, voor de man is dit geen goed idee. Hij heeft af en toe vlees nodig.

Voeding is maatwerk en heeft weinig te maken met trends. Wat past bij jou en wat is goed voor jou? Hoe zorg je dat het lichaam in balans komt / blijft? Door dit te laten uitzoeken door mij.

Ben je nieuwsgierig hoe dit is voor jou, maak dan een afspraak.

Met vitale groet, Rein