Deze week heb ik 3 mannen behandeld en bij 2 kwam het thema perfectie aan de orde. Tijdens de behandeling van de blaas meridiaan bij drukpuntmassage werd dit opgelicht. Het thema van de blaasmeridiaan is ‘onzekerheid / zelfvertrouwen’. Het is mooi dat deze eigenschap met mij gedeeld wordt en dat mannen de weg vinden naar mijn praktijk.

Het grappige is dat ik een scheurkalender heb, en ik had precies de dag bewaard waarbij dit thema aan de orde kwam (de meeste blaadjes bewaar ik dus niet).
Er werd verwezen naar de bestseller ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe: “je eigenwaarde en vertrouwen put je niet uit perfectie, maar uit acceptatie van imperfectie. Uit het inzicht dat we niet volmaakt zijn, maar dat we, met al onze fouten, goed zijn. We zijn bekwame en waardevolle mensen. En gebreken horen daarbij.”

Herkenbaar?

Ik vond het zo mooi hoe dit weer samen kwam. Later krijg ik de ingeving hier kan iedereen wat mee: een ademhalingsoefening. Bij het in ademen geef je energie aan iets wat mag groeien en bij de uitademing, adem je uit wat je niet meer nodig hebt.

Dus adem in: ‘accepteer imperfectie’, adem uit: ‘perfectie’,
adem in: ‘accepteer imperfectie’, adem uit: ‘perfectie’,
adem in: ‘accepteer imperfectie’, adem uit: ‘perfectie’ . . .