Voor de meeste mensen zijn de eerste lente dagen een genot om buiten te zijn, maar niet voor iedereen! In mei en juni ben ik altijd verkouden. Rond de leeftijd van 11 jaar kom ik erachter dat ik hooikoorts heb, met name van de grassen. Ik zit het liefst binnen, anders blijf ik aan het snotteren. De dikke ogen vallen bij mij wel mee.

Het is stralend weer en ik weet nog als de dag van gisteren dat ik veel tijd doorbreng in onze leef-kelder. Daar staat een TV met de Commodore 64. Op een cassette bandje zijn verschillende spelletjes opgenomen. En dan precies het juiste nummer kiezen om Pacman te spelen.
Ik ga weinig naar buiten en als ik naar buiten ga is het kort. Als het maar weer gaat regenen, hoop ik.
Dan nemen de pollen af en is het voor mij weer okay om meer buiten te zijn. Herken je dit?

Na de natte maand februari 2022, is maart 2022 gort droog en we worden getrakteerd op prachtig lente weer. De natuur komt op gang en de pollen dus ook; het begint met de hazelaar en els, al snel gevolgd door de taxus en de berk. Haal de zakdoek maar tevoorschijn. Elleboog helemaal nat van al dat niezen.

Hoe zou het voor je zijn, als je minder last hebt van hooikoorts?

Aanbod:
Jij maakt een belafspraak met mij en ik bespreek met jou in welke voedingsmiddelen histamine zitten. Ik leg je uit welk emotioneel thema er achter hooikoorts schuilgaat en ik geef je nog een aantal andere tips. Daarnaast meet ik uit of het zin heeft om een hulpmiddel voor te schrijven.

Kosten consult €20. Hulpmiddelen worden apart berekend. Duur van het gesprek 15-20 minuten.