Hooikoorts, vitaminen C en Omega 3 olie

Wat hebben deze drie nu met elkaar te maken? Voor mij heel veel.
In december kwam ik in gesprek met iemand die mij vertelde over omega 3 olie. Het verhaal over de goede werking is mij bekend en het gaat met name over de omega 3 / 6 balans. Deze is de laatste decennia erg verstoord geraakt door ons veranderende eetpatroon.  We hadden een heel gesprek en ik was er van overtuigd dat deze balans best wel goed was bij mij. Ik let immers goed op wat ik eet. Hij beweerde dat ik wel eens verrast kon zijn over de uitkomst van de bloedtest.

En jawel hoor de verhouding omega 6 : 3 was circa 10, terwijl rond de 3 ideaal is. Ondertussen was ik Pure Arctic Oil gaan gebruiken. Ik heb de uitvoering orange flavour en ik vind deze heerlijk. Ik heb me de hele winter energiek gevoeld en ik dacht terug hoe kan dit nu? Ik ging het flesje goed bestuderen en zag dat met de dosering die ik inneem ook nog 166% adh van vitaminen D3 binnen krijg.
Na 5 maanden weer een bloedtest en de verhouding was in de buurt van de 3 gekomen, prima dus!

Daarnaast is er een andere overweging die voor mij mee speelt en dat zijn de zware metalen die in vis zitten. Met het gebruik van deze olie ben ik minder vis gaan eten omdat ik de goede vetten toch al binnen krijg.

Terug naar hooikoorts: de maanden mei en vooral juni zijn mijn hooikoorts-maanden en intuïtief besloot ik vanaf eind mei 2 gram vitaminen C in te nemen (ochtend). Dit doe ik nog steeds en de verrassing is, dat ik zo goed als geen last heb van hooikoorts, op een snuf en een nies na.

Ik blijf op zoek naar verbeteringen voor mijn vitaliteit en deze heeft er zeker toe bijgedragen. Dit is wat ik fijn vind om te doen en dit is wat ik graag doe voor jou: opsporen van onbalans, deze wegnemen, thema’s oplossen en maatwerk leveren.

Er ligt weer van alles op de loer en een ‘check op voor de herfst’ is aan te raden. Je bent welkom in mijn praktijk . . . bel even voor een afspraak 06-1338 4686.