Afgelopen herfstvakantie heb ik 3 etappes van het Pieterpad gelopen van elk ruim 20 km. Twee etappes liep ik met Irma en de laatste liep ik alleen (die had Irma al gelopen). Het was heerlijk wandel weer en de herfst kleuren waren op zijn mooist. En wat is het heerlijk om in de natuur te zijn.  Na circa een uur zijn de actie lijstjes, het nieuws verdwenen uit mijn hoofd en komt de rust. Gewoon wandelen, bewegen, kijken, genieten, luisteren, een slok water, en af en toe wat eten maar niet te veel. Het is een herontmoeten van jezelf en dat voelt goed.

Een van de etappes had ik zelfs geen mobiele telefoon meegenomen en dit gaf nog extra rust. Normaal popt er een gedachte op en die wordt vaak even ‘uitgewerkt’ met mijn telefoon. Ik pakt dan de telefoon en ik ziet ook een appje, een mail, kijkt ook even op insta, FB, etc. voordat ik het weet  ben ik een kwartier verder en doe ik dingen, die ik eerst niet van plan was om te doen. Ik moet dan wel eens lachen 😊 om mezelf omdat ik niet eens meer weet waarom ik de telefoon pakte.
Of ik wil een foto maken en lees snel weer even de appjes en bekijkt een link die bij een bericht zat. Dit is hoe het vaak gaat.

Ja Rein, dat is de tegenwoordige tijd; dat is de wereld waarin we leven en dat klopt. En toch zit daaronder een behoefte voor mij om te groeien, om mezelf beter te leren kennen, echt in contact met de ware aard wie ik ben en die zit niet in mijn telefoon!

Ik merk dat ik de digitale detox fijn vind. Dus als ik af en toe wat later reageer op een mail of een berichtje weet dan dat ik happy ben met mezelf, de natuur of gewoon analoge dingen aan het doen ben; of te wel recharge my battery.
Ik ga elke zondag mijn mobiele telefoon niet verbinden met internet. Gisteren was de eerste dag en ik ben trots dat het gelukt is. Het is een interessant proces wat je ego hier allemaal van vind.

Ga je mee detoxen ?